OffNews.bg

Жиру извади Арсенал от гроба (видео)

Оливие Жиру няма спирка през новата година. Френският национал извади Арсенал от гроба в луд мач, в който Борнемут водеше 3:0. Жиру, който блесна със "скорпион" на 1 януари, обаче повече "топчиите" към равенството 3:3 с две асистенции и гол в добавеното време. 

Домакините изиграха страхотен мач и могат да съжаляват за изпуснатата победа, въпреки че и съдията им помогна с неотсъден фаул в атака при третия гол. За тях играха Белерин и Джака от гостите, които имаха безобразни минути.

Тимът на Еди Хауи  поведе 2:0 до 20-ата минута след два бързи гола. Чарли Даниелс откри резултата, след като се възползва от подаване на Станислас. Защитникът овладя отлично топката, финтира Белерин и прати топката покрай Петър Чех. Четири минути по-късно Калъм Уилсън удвои аванса на домакините от дузпа, отсъдена за нарушение на Джака.

След почивката Арсенал опита да натисне, но в 58-ата минута получи трети гол. Ектор Белерин отново имаше вина за попадението. Той не се справи с Райън Фрейзър и играчът на Борнемут се озова на идеална позиция, след което прати топката между краката на Чех от малък ъгъл.

Алексис Санчес започна обрата. Чилиецът отбеляза 15-ия си гол от началото на сезона 20 минути преди края. След центриране отдясно Жиру отклони топката и тя се озова в дребосъка, който намали. Малко по-късно резервата Лукас Перес докара до 2:3 с първия си гол във Висшата лига. Испанецът се възползва от подаване на Жиру и с великолепно воле разстреля Боруц.

Домакините пропуснаха да нокаутира Арсенал чрез Дан Гослинг 8 минути преди края. И бяха наказани от Жиру, който вкара с глава след центриране на Джака. Рамзи пък пропусна за лондончани. Куриозното е, че в последните секунди останалите с 10 души "черешки" имаха шанс за 4-и гол. 

В класирането води Челси с 49 точки, следват Ливърпул с 44, Ман Сити 42 и Арсенал 41. Днес лидерът гостува на Тотнъм.