OffNews.bg

За 90 минути в Кардиф Ювентус получи повече голове, отколкото в ШЛ досега

Загубилият с 1:4 на финала на Шампионската лига от Реал Мадрид тим на Ювентус допусна в събота вечерта в Кардиф повече голове във вратата си, отколкото по време на целия турнир през сезона.

В останалите си мачове в най-престижния клубен турнир през сезон 2016/2017 "бианконерите" бяха допуснали едва 3 попадения, като нямаха и загуба до този момент.

"Разочаровани сме, защото си мислехме, че този  път можем да спечелим Шампионската лига. Изиграхме отлично първо полувреме и създадохме големи проблеми на Реал Мадрид и затова сме шокирани от крайния резултат. Очевидно, че за победа в този турнир се иска още. Може би през първото полувреме изразходвахме много сили, но не извлякохме полза от това.

През второто полувреме Реал просто ни демонстрира класата и опита си в печеленето на такива мачове. Те спечелиха заслужено. Обективно погледнато отстъпвахме на Реал в големи части от мача", коментира легендарният вратар на Ювентус Джиджи Буфон, който се размина с може би последния шанс в кариерата си да вдигне "ушатата купа" и да вземе респективно "Златната топка".

В същото време, колумбийският халф Хуан Куадрадо стана третият футболист, получил червен картон в историята на финалите на Шампионската лига. Куадрадо бе отстранен от игра в края на двубоя за неспортсменска проява срещу Серхио Рамос, който малко преигра и си навлече гнева на футболния свят.

Другите двама играчи с червени картони във финалите на ШЛ са вратарят Йенс Леман (Арсенал) и бившият нападател на Челси Дидие Дрогба.