OffNews.bg

Уволненият Лопетеги не посмя да нападне Реал

Бившият вече треньор на Реал Мадрид Юлен Лопетеги демонстрира възпитание след уволнението си вчера и не нападна ръководството на "белия балет".

"След решението на борда на директорите аз искам да благодаря на клуба за възможността, която ми дадоха. Благодарен съм на играчите за техните усилия и работата им, както на всеки един служител в клуба за доброто отношение през това време.

Също така искам да изразя своята благодарност към феновете за подкрепата. Пожелавам всичко най-хубаво на Реал до края на сезона", каза Лопетеги.

В изявлението от Реал Мадрид мнозина откриха директно обвинение към наставника за слабите резултати. Клубът написа, че се забелязва "диспропорция между резултатите и качеството на състава, който разполага с 8 номинирани за Златната топка футболисти".

Лопетеги излезе в челните позиции на доста неприятна класация на най-кратко работилите наставници в "белия балет" за последните близо 90 години.

Специалистът ръководи испанския гранд скромните 14 мача, преди да бъде освободен. Най-краткият престой е имал Антонио Камачо, който беше уволнен след едва 6 срещи през 2004 година.