OffNews.bg

Украйна ще бойкотира Мондиала в Русия, за който не се е класирала

Малко странни хора са в украинския футбол, готвят бойкот на първенство, за което не са се класирали. Напомнят за Илиян Киряков и отказа му от националния отбор. Все пак имат право на мнение.

Футболната федерация на Украйна обмисля да се откаже от участие на световното първенство в Русия догодина, съобщава вестник "Известия", цитиран от Новспорт. Сънародниците на Андрий Шевченкоа искат да се бойкотира турнира, но въпреки това пред националния отбор е поставена задача да се представи достойно в квалификациите.

Забележете! Да спечели класиране, след което демонстративно да се откаже. Идеята се поддържа на правителствено ниво, като украинските власти се надяват, че и други държави ще последват примера им.

"Задачата пред националния отбор е да излезе от квалификационната група, а след това ще говорим за други цели и планове", коментира вицепрезидентът на федерацията Игор Кочетков.

След 6 кръга от квалификациите за Мондиал 2018 Украйна е на 4-то място в група I, където битката е кървава. Хърватия и Исландия водят с по 13 точки. Следват Турция и Украйна с по 11.