OffNews.bg

Украински футболист изчезна мистериозно

Украински футболист в тийнейджърска възраст изчезна мистериозно след мач между Шахтьор (Донецк) и белгийския Антверпен от младежката Шампионска лига.

Двубоят се е провел на 4 октомври и полудащитникът Александър Распутко е бил от първата до последната минута на терена. След срещата отборът отива на летището, където всички минават паспортния контрол и се регистрират за полет към Варшава, включително Распутко. Той обаче се скрива и изключва телефона си.

Всички го търсят, но не го откриват и досега. Той не отговаря на обажданията, а от социалните мрежи изчезват всичките му снимки. От клуба отказват коментар, но медиите в Украйна разкриват, че младежът е имал симпатия към Русия и често е влизал в конфликт с останалите по тази тема.

Той вече се е опитвал веднъж да избяга в Русия от Истанбул, но не е успял. Распутко е имал и чисто професионални разногласия с клуба, като е искал да прекрати договора си, който изтича в края на сезона. Той е получавал между 1000 и 2000 евро заплата, но е настоявал за повече.

Според сайта "Динамомания" този проблем е бил решен и на играча бил предложен петгодишен договор, което е позволило да пътува за Белгия. Според телеграм канала "Брутален футбол" Распутко вече е в Русия и едва ли ще се върне.

Повече детайли дава журналиста Владимир Зверов, който посочва и конкретното местонахождение на играча. Той е бил примамен от бившия украински национал Генадий Зубов да стане част от руския отбор Звезда от Санкт Петербург, който се подвизава в третото ниво на руския футбол. Самият Зубов е част от треньорския щаб на този клуб.