OffNews.bg

Решението на УЕФА връща ЦСКА към автентичния му вид (видео)

Връщането на ЦСКА в евротурнирите ще помогне на тима да си възвърне автентичния си вид, сподели спортният директор Пламен Марков.

"Изключително сме щастливи, че тази година ще можем да участваме в европейските турнири. Това се дължи на работата на нашите собственици, които направиха всичко по силите си, за да се стигне до тази ситуация. След решението на УЕФА в сряда ЦСКА се връща в автентичния си вид, в който е създаден.

Не бива да има повече спекулации по тази тема. Това решение удовлетворява милиони наши привърженици. ЦСКА става най-привлекателният клуб за всички български футболисти. Мисля, че за ЦСКА това е изключително положително. За 2 месеца станаха много положителни неща за нашия клуб.

Първото е свързано с връщането на базите, а второто - решението на УЕФА. Трябва да се подготвим и да мислим за бъдещето, подготовката и селекцията. Трябва да създадем отбор, който да е конкурентноспособен в Европа. УЕФА кореспондира с футболния съюз. Това е нормално, но подробностите не мога да дам", каза Марков.

Адвокат Първан Първанов пък заяви, че президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е имал решаваща роля за решението на УЕФА да допусне ЦСКА до европейските клубни турнири от следващия сезон.

"Това бе програма максимум за нас. Ролята, която БФС изигра в нашия случай, бе положителна. Мисля, че един от най-важните елементи беше, че Борислав Михайлов е много влиятелен в УЕФА и ние го поздравяваме за това. Основно УЕФА кореспондират предимно с футболния съюз по този въпрос.

БФС направи един ход, който бе много важен, който даде знак - издаде лиценз на ЦСКА за евротурнирите. Футболният съюз винаги е откликвал на тези искове. Не мисля, че искове от други отбори ще бъдат възможни, но сме виждали всякакви екзотики. Ние не можем да спрем някого, ако иска да обжалва, но мисля, че решението ще бъде негативно. Това е окончателно решение", сподели Първанов.