OffNews.bg

Правителството помага със самолети на Лудогорец и Ботев

Правителството удари рамо на футболните Лудогорец и Ботев Пловдив за пътуванията им в Европа тази седмица. Самолети няма, тъй като всички машини обслужват туристическия сезон. Това накара шампионите и носителите на купата да потърсят държавна помощ за гостуванията съответно в Израел и на португалския остров Мадейра.

Лудогорец вече пусна писмо, с което благодари на спортния министър Красен Кралев: 

"Оценяваме високо вашето решаващо съдействие ПФК „Лудогорец 1945“ да използва услугите на правителствения Авиоотряд 28, в момент в който липсват възможности за пътуване, съобразено с професионалните стандарти във футбола.

Предвид натоварения туристически сезон и липсата на удобни полети, единствено правителственият Авиоотряд 28 със самолета Airbus А 319-111 можеше да осигури навременно пристигане на отбора на ПФК „Лудогорец 1945“.

С вашата намеса още веднъж доказахте, че правите всичко по силите си да осигурите възможно най-добрите условия за развитието на футбола и спорта в България".

ПФК „Лудогорец 1945“ заминава утре за Израел. Полетът е в 9.30 ч. от Летище Варна. От Ботев явно ще ползват друга машина на Авиоотряда.