OffNews.bg

Нови атаки срещу РБ Лайпциг

На поредна доза унищожителни атаки беше подложен отборът на РБ Лайпциг преди гостуването на Байер Леверкузен от 11-ия кръг в Бундеслигата тази вечер.

Тимът от източната част на Германия не е особено харесван, след като успя да премине като метеор през долните дивизии, за да се озове на върха в Бундеслигата. Всичко това става благодарение на милионите на Дитрих Матешиц и Ред Бул.

"Хм, в Лайпциг няма никаква футболна традиция. Там феновете ходят на мач, за да изпият по една бира, а не заради футбола. Няма нищо футболно в този отбор", каза  изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Ватцке.

Думите му разгневиха ръководството на РБ Лайпциг, което го обвини в липса на мъжество.

"Умът ми не го побира това. Как може някой да си мисли, че нашите фенове идват на стадиона, за да пият бира. Това, което аз виждам на стадиона е радост и еуфория, която се разпространява из целия град. Трябва да дадем шанс на хората да бъдат щастливи, а не търсим винаги лошото", коментира треньорът на РБ Лайпциг Ралф Хазенхютъл.

След изиграването на първите 10 кръга в Бундеслигата РБ Лайпциг дели първото място с шампиона Байерн Мюнхен, като и двата тима имат по 24 точки. Баварците играят с Борусия в Дортмунд в събота и при грешна стъпка Германия ще трябва да преглътне факта, че РБ Лайпциг ще е едноличен лидер.