OffNews.bg

Макс Алегри заговори за спечелване на ШЛ

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че отборът му има реален шанс този сезон да грабне трофея. Наставникът похвали играчите си за представянето им в реванша от полуфиналите с Монако (2:1) в Торино.

Така с общ резултат 4:1 Ювентус стигна до битката за трофея в Кардиф на 4 юни, където ще срещне победителя между настоящия носител на трофея Реал Мадрид и Атлетико, които играят тази вечер. Резултатът от първата среща е 3:0 в полза на "кралете".

"Щастлив съм за играчите, че стигнахме до финала, но трябва да останем съсредоточени, защото още нищо не сме спечелили. Не искам да си приписвам заслуги, а просто си върша работата със спокойствие и ентусиазъм.

Обичам това, което правя, треньорството ме отпуска. Когато стресът ми дойде в повече, вероятно ще се откажа", каза Алегри, който коментира и думите на Джанлуиджи Буфон, че Юве все още има работа за вършене и достигането до финала нищо не значи.

"Джиджи е прав, на финал сме, но сега трябва да опитаме да го спечелим. Да се надяваме, че сега е нашата година. Смятам, че имаме реален шанс да спечелим Шампионската лига.

Трябва да бъдем по-концентрирани и да задържаме по-добре топката. Предстоят ни важни мачове следващия месец. Една загуба от Рома може да върне интригата в битката за титлата. Имаме да играем и финал с Лацио за Купата на Италия, така че няма да е лесно", смята специалистът.