OffNews.bg

Лудогорец се откъсна на върха

Лудогорец надделя над гостуващия Черно море с 1:0 в среща от 16-ия кръг на българското футболно първенство в efbet Лига.

Разградчани постигнаха шеста поредна победа в шампионата и с 35 точки продължават да водят в класирането, с 5 точки аванс пред Локомотив Пловдив и ЦСКА, които имат по 30.

Домакините имаха известно превъзходство и в 17-ата минута откриха резултата. Кирил Десподов центрира от корнер от ляво, Елвис Ману отклони леко с глава към далечната греда, където оставеният непокрит Клаудиу Кешерю от метър засече в мрежата в 150-ия си мач за Лудогорец.

Последваха още няколко добри атаки на домакините, но в 41-ата минута варненци стигнаха до добра ситуация. Леандро Андраде центрира добре от дясно и Матиа Курьор засече с глава от 7-8 метра, но Владислав Стоянов улови.

След почивката картината на терена не се промени. В 53-ата минута Десподов навлезе в дясно в наказателното поле и стреля към далечния ъгъл, но топката премина на сантиметри край целта.

Десетина минути по-късно резервата Каули Оливейра се измъкна в ляво в пеналта, но ъгъла на малкия пеналт не успя да преодолее Иван Дюлгеров, а при добавката Ману беше добре затворен и стреля страни от трудна позиция.

В 72-ата минута пък Черно море стигна до най-добрия си шанс. Велислав Василев, който се появи в игра секунди по-рано, беше изведен в чиста позиция при контраатака, но от границата на наказателното поле не успя да преодолее Владислав Стоянов.