OffNews.bg

Лудогорец гони рекорд и за Купата на България

Ще продължи ли Лудогорец да чупи рекордите у нас? Или Ботев Пловдив ще хвърли бомбата? Отговорът ще получим тази вечер на стадион "Васил Левски" в София.

От 18,30 ч. стартира финалът за Купата на България. Очакват се около 15 000 зрители, от които над 10 000 от Пловдив. Съдия е Никола Попов.

Лудогорец стигна до финала без нито един допуснат гол. Ако запази вратата си суха и тази вечер, тимът от Разград ще запише поредното уникално постижение. Припомняме, хегемонът у нас вдигна шеста поредна титла преди броени дни!

Има и други любопитни моменти  Съперниците се срещнаха във финал на турнира и преди три години, когато разградчани спечелиха с 1:0 в Бургас. Мачът ще бъде запомнен повече с ексцесиите по трибуните.

Ботев и Лудогорец до момента имат по две купи. За пловдивчани обаче триумфите в тази надпревара са доста назад в историята - през 1962 и 1981 година. Тимът на Кирил Домусчиев ги вдигна през 2012 и 2014 година.

Друг интересен факт: Николай Киров или Георги Дерменджиев ще стане 50-ият треньор, който печели купата. И двамата са пловдивчани, като наставникът на Лудогорец е кадър на Локомотив.

Ботев може да направи двоен удар при спечелване на трофея. Той ще му гарантира място в квалификациите за Лига Европа през лятото. Иначе пловдивският отбор трябва да разчита на плейофите.

Вероятни състави:

БОТЕВ: Чворович, Панов, Терзиев, Генев, Марин, Меледже, Балтанов, Вутов, Бризола, Неделев, Виана

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Сисиньо, Моци, Паломино, Натанаел, Кампаняро, Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Кафу, Кешеру