OffNews.bg

Лицензът на Ботев Пловдив виси заради неплатени заплати

Лицензът на елитния футболен клуб Ботев Пловдив виси заради договорени, но неплатени възнаграждения на трима бивши футболисти от състава, научи БТА

Ръководството на "жълто-черните" дължи по една заплата на Иван Стоянов, Милен Кикарин и Даниел Кутев от споразумението за прекратяването на договорите им по взаимно съгласие през зимата.

Любопитното е, че общата дължима сума е около 10 хиляди лева, но адвокатите на Ботев вече са се свързали с футболистите с молба да се съгласят да подпишат документи за разсрочване на задълженията, за може клубът да получи лиценз от БФС.

Днес пловдивчани приемат Монтана в мач от 26-и кръг на Първа лига, а началото на срещата е 20:00 часа. Добрата новина за треньора Николай Киров Добрата е, че младежките национали Антонио Вутов, Серкан Юсеин и Кристиан Димитров се завърнаха здрави след контролата с Македония.

Гостите от Монтана по всяка вероятност днес ще пуснат в игра новото попълнение в атака Саер Сане, който беше картотекиран вчера.

Другият мач днес ще бъде домакинството Пирин Благоевград срещу Нефтохимик от 17:30 часа на стадион "Христо Ботев".

Силната серия от началото на пролетта извади гостите от зоната на изпадащите и те се измъкнаха от предпоследното място, но записаха първа загуба в 25-ия кръг, когато отстъпиха с 1:3 от Черно море.

Пирин се представя добре като домакин през пролетта. Тимът воден от Милен Радуканов няма загуба на свой терен, като са записал три победи.