OffNews.bg

Левски изгони двама директори

Ръководството на Левски се раздели с двама директори - маркетинговия Асен Василев, както и Диана Иванова, пише "Тема Спорт".

Първият бе назначен на "Герена" през месец април тази година. Той се зае със задачите, които при предишните собственици на клуба бяха изпълнявани от телевизионните продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов. Тогава те бяха и част от Управителния съвет.

От Левски е освободена и Диана Иванова. След като Спас Русев придоби акциите на клуба, той произведе юристката в изпълнителен директор. След няколко скандала и след като оставката й бе потърсена неколкократно от организираните фенове, тя бе понижена в длъжност, а функциите й иззети от финансиста Красимир Иванов.

Напоследък отново е имало търкания между нея и други фактори в клуба и затова е било взето решение за окончателна раздяла между двете страни. За последно Иванова привлече медийното внимание по време на търсенето на заместник на Николай Митов.

Тя участва в преговорите с Аврам Грант. След тях излезе изказване в израелските медии, че всичко между двете страни е уточнено и бившият мениджър на Челси ще подпише със сините за 2 години. В крайна сметка обаче Левски предпочете за наставник италианеца Делио Роси.

По високите етажи на "Герена" е доста ветровито. В началото на 2017-а Левски се раздели и със спортен директор - Станислав Ангелов-Пелето, който бе заменен на поста от Даниел Боримиров.

Наскоро Ангелов, който бе шеф и на школата на сините на стадион "Раковски", бе уволнен и от тази длъжност. Причината е, че той сложи ръка на сдружението "Левски-Раковски". Без много шум от "Герена" освободиха и дългогодишния изпълнителен директор Константин Баждеков.