OffNews.bg

Левски хвърля на масата 750 000 евро за Тодор Неделев

От Левски са готови да извадят доста сериозна оферта за футболиста на Ботев Пловдив Тодор Неделев. Според последните информации, “сините” ще предложат два варианта на "канарчетата".

Първият е 750 000 евро на ръка и Ботев да запази 10% от следващ трансфер на халфа. Втората опция е директно плащане на 850 хил. евро, без повече усложнения, твърди "Тема спорт".

Има сериозна вероятност двата клуба да си стиснат ръцете още днес и юристите да оформят документите за преминаването на Неделев в Левски.

"Сините" нямат проблем да извадят въпросната сума, тъй като получиха по-голямата част от парите от продажбата на Давиде Мариани, който отиде в ОАЕ срещу 1,4 милиона евро.

Ако не стане някаква изненада в последния момент, Ботев ще направи втора продажба на Неделев, като този път ще получи доста по-малко от парите, които взе при първия трансфер на играча в Майнц 05 преди 6 години.

"Канарчетата" тогава получиха 3 милиона евро, които им бяха изплащани в продължение на три години. Те имаха надежда и за още приходи от допълнителни бонуси от изиграни мачове и отбелязани голове, но такива нямаше, тъй като Неделев не успя да се наложи в стартовия състав на германския клуб.

Ако трансферът на Неделев все пак не се осъществи, на “Герена” имат и резервен вариант за нов плеймейкър и това е Абделазиз Барада, който за последно е играл в турския Анталияспор.