OffNews.bg

Испанската лига дава ФИФА на съд заради разширяването на Мондиала

От Професионалната футболна лига на Испания ще обжалват решението на Световната футболна централа за увеличаване на броя на финалистите на световни първенства на 48 тима. Новината е на "Марка".

Изпълкомът на ФИФА утвърди на свое заседание в Цюрих днес промяната на формата на финалите на световните първенства от 2026 година. Отборите ще са разделени на 16 групи по 3 участника. Напред в елиминациите ще продължават първите два. Така шампионът ще изиграе 7 мача - колкото и досега

Според информация на "Марка" от Професионалната футболна лига на Испания ще подадат жалби до съда в Брюксел и до съда в Нион срещу това решение. Президентът на Лигата Хавиер Тебас е съобщил за това и на президента на ФИФА Джани Инфантино!

"Футболната индустрия се поддържа благодарение на клубовете и лигите, а не благодарение на ФИФА", каза Тебас пред "Екип" и атакува президента на ФИФА Джани Инфантино. "Той се държи като Сеп Блатер, който взимаше решенията сам, без да се съобразява с никого.

Инфантино прави политика. За да бъде избран, обеща на повече държави световно първенство. Сега иска да изпълни предизборните си обещания", заяви Тебас. "Лесно му е да разшири световното, без да се плаща на главните герои в него".