OffNews.bg

Хулиганите в Англия във възторг от нашите, вече ги имитират по улиците на Острова

Случилото се в София по време на евроквалификацията с Англия беше посрещнато с възмущение от обществото на Острова, но в редиците на футболните хулигани явно е намерило топъл прием.

За това свидетелства 24-годишната Рийм Фахад от района на Болтън, която споделя пред "Дейли Стар", че младежи са започнали да надават маймунски звуци, след като са я срещнали да кара колело. 

Тя споделя мнението си, че действията на младежите са били вдъхновени от българските фенове в злополучния мач, а мнението й намира място на страниците на изданието.

Междувременно шефът на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян отрече само фенове да са замесени в скандала.

"Темата с расисткия скандал от мача между България и Англия е силно преекспонирана, ежедневно сме свидетели на ксенофобски изказвания и поведение, и то включително от хора, които са във властта. Държавата не прави абсолютно нищо, за да се предотвратяват тези неща.

Много е удобно да се прехвърля вината винаги на някакви организирани групи от хора - левскари, ултраси и т.н. На стадиона е имало жестове и подвиквания от абсолютно всякакъв спектър от хора, които са били там. Фокусът е хвърлен върху една група от хора. Става въпрос за много тежка форма на лицемерие", каза той пред БНТ.