OffNews.bg

Хубчев: Отсъстващите от състава са най-добрите в момента в България

Селекционерът на българския национален отбор Петър Хубчев сподели, че тимът ни е силен заради колектива. "Лъвовете" заминаха за Кипър за предпоследната си среща от турнира Лига на Нациите.

От групата отпаднаха вратарят Пламен Илиев и крилото Кирил Десподов, а Благой Макенджиев от Черно море беше привикан за вратарския пост.

Националите ни имат 9 точки и спорят за 1-ата позиция в Група 3 на Лига С на турнира с тима на Норвегия. Кипър е на 3-о място в групата с 4 точки. Срещата е утре от 21:45 часа на стадион ГСП в Никозия.

"Радвам се, че стана като традиция да отговарям на подобни въпроси - че работата беше доста концентрирана и сериозна. Смея да кажа, че сме постигнали нещо с този отбор.

Всеки треньор разчита на нещо, а ние разчитаме на отборния дух, на връзката вътре в отбора. Разчитаме на колектива и това, че отсъстват някои, дава възможност на другите да играят. Доста сериозно се тренира.

По повод отпадането на двамата играчи, които бяха в предварителния списък, треньорът отговори: "Може би отсъстващите са най-добрите в момента в България с тези качества.

Но другите също притежават качества. Това, че отсъства един или друг играч, които притежават някакви качества, то заместниците им вероятно притежават други качества.

По принцип всеки успех е важен. Да, победата в първия мач е допълнителен стимул за отбора. Радвам се на победата над Кипър в първата среща, но аз приемам като голяма радост всяка една победа на отбора", каза Хубчев.