OffNews.bg

ФИФА предложи автоматично удължаване на договорите след 30 юни

Международната футболна федерация ФИФА предложи автоматично да бъдат удължени договорите на футболистите, чиито контракти изтичат на 30 юни, до фактическото приключване на настоящия сезон.

По принцип срокът 30 юни е стандартен, като към тази дата вече са приключили основните футболни първенства.

Пандемията от коронавирус спря футбола и предизвика хаос в програмата и правилата за този сезон, като не е ясно кога и как ще завърши. Футболните власти не могат да планират нищо, тъй като всичко зависи от развитието на пандемията.

Трансферните прозорци също ще бъдат съобразени с датите на приключване на настоящата кампания и започването на следващата, но точните срокове ще бъдат съобщени допълнително. Вече се чу, че летният трансферен прозорец може да се слее със зимния през януари.

Също така ФИФА насърчи клубовете и футболистите да работят съвместно в намирането на решения относно възнагражденията по време на периода без футбол, който носи огромни финансови загуби за всички, свързани с играта.

Големите клубове като Ювентус, Барселона и други вече редуцираха възнагражденията на играчите с цел да запазят доходите на неигровия персонал.