OffNews.bg

Феновете на Левски готови да излязат на улицата

Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски (НКП) Степан Хиндлиян за първи път заговори за евентуални протести на "сините" фенове заради проблемите в клуба.

Обстановката на "Герена" беше взривена след внасянето на предложения за промени в Закона за хазарта, които ще доведат до национализация на лотарийните игри. Собственикът на Левски Васил Божков предупреди, че отнемат ли му бизнеса, той няма да е в състояние да издържа клуба, което го обрича на смърт.

На среща с привържениците той ги е призовал да помислят заедно какво да се предприеме. Предстои нова среща в четвъртък, но притесненията в лагера на "Левски" остават. Масло в огъня наля и спортният министър Красен Кралев, който се обяви "за" промените в закона, тъй като 50 милиона лева повече в бюджета на министерството от лотарията ще се отразят добре на спорта.

"Ние сме привърженици на "Левски", а не лобисти на Националната лотария", подчерта отново в студиото на bTV Степан Хиндлиян.

Той изрази убеждението си, че от Тодор Батков насам "Левски" се е превърнал в заложник на тежки бизнес интереси.

"Искаме среща с премиера Бойко Борисов не защото г-н Божков ни е посъветвал, а водени от идеята, че в последните години има намеса на държавата в управлението на Левски. Най-вече от това как се предава собствеността на клуба”, заяви Хиндлиян.

"Ако тези 50 милиона лева, които визира министър Кралев, ще оправят спорта, въпросът е защо не се одържавява бизнесът на собственика на Литекс, който играе в София (б.р. Хиндлиян визира Гриша Ганчев и ЦСКА), или на Лудогорец г-н Кирил Домусчиев. От тези 50 милиона може да стане един стадион "Българска армия" например. Не би било лицеприятна гледка, ако хиляди фенове на Левски излязат да протестират по улиците”, каза още Хиндлиян.