OffNews.bg

Двама руски ветерани приключиха с националния отбор

Двама ветераните на руския национален отбор Сергей Игнашевич и Александър Самедов обявиха оттеглянето си от редиците на "сборная" след загубата от Хърватия с дузпи на 1/4-финалите на световното първенство.

"Това е всичко! Много е трудно да го осмисля, но е факт. Получавам огромен поток от съобщения и е невъзможно да отговоря на всички и да благодаря за топлите думи. Дори не можех да си представя, че ще се откажа на толкова високо ниво.

Щастлив съм, че бях част от този отбор, воден от този треньор, и с вас, привържениците. Благодаря специално и на феновете на ЦСКА (Москва). Прегръщам ви!", написа Игнашевич в официалния си профил в социалната мрежа Инстаграм.

"Факт е, че сме много разочаровани, но показахме, че хората могат да се гордеят с отбора. Играхме достойно. Жалко, че отпаднахме по този начин.

Беше хубав мач, с невероятни емоции. Дузпите? Трудно е да говоря, още съм разстроен. Бяхме на крачка от полуфиналите. Важното е, че променихме отношението на хората към националния тим.

Гръбнакът на отбора ще се запази. Сигурен съм, че ни чакат успехи. Аз бях взел своето решение отдавна. Това беше последният ми мач за националния отбор", пък обяви Самедов.