OffNews.bg

Борислав Михайлов: Днес оставка няма да подам!

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че днес няма да подаде оставка.

Той направи изявлението, след като приключи изслушването му в Комисията за противодействие на корупцията (КПК) в София.

"Днес оставка няма да подам. Ще получите отговори на всички въпроси другата седмица.

Имаме колективен орган, който ще съберем и на който аз ще кажа какво ще направя. Там ще получите отговори на всички въпроси, включително и финансови за дейността на БФС", заяви Михайлов.

Той беше повикан по спешност днес в комисията, където остана около три часа. Михайлов засегна и темата с протестите срещу него, които бяха окървавени, докато националите играеха с Унгария в евроквалификацията, завършила 2:2.

"За вчерашния мач не чувствам никаква вина, защото това е мач на УЕФА. И УЕФА решава къде, кога да се играе и дали да е с публика или без публика (б.р. днес беше разпространена информация, че именно Михайлов е председател на комисията в УЕФА, която взима тези решения).

Няма никакво разследване за "черно" тото. "Имам много голям морал", каза още Борислав Михайлов.

От думите му се разбра, че в Антикорупционната комисия са го разпитвали "за всякакви неща, които интересуват обществото - финансиране, разхождане на средства".

Снощи столицата стана арена на сблъсъци, палежи и всякакви вандалски прояви заради протест срещу БФС. Демонстрантите скандираха "Оставка" и крещяха обидни квалификации срещу ръководството на футболния съюз. Въпреки призивите на политици, футболни фенове и приятели на Борислав Михайлов, който от 18 г. е несменяем на поста, но той категорично отказва да напусне. Днес с призив към него се обърна и друга легенда от световното през 1994-та и президентът на ПФК "Левски" Наско Сираков.

"Братле, нека те запомнят с нещо добро, не може цялата държава да е срещу теб, а ти да продължаваш да упорстваш. Това е истината", обяви Сираков.

Нежелание да се раздели с поста прояви и Емил Костадинов, който показа неприличен жест към журналистите снощи.