OffNews.bg

Берое победи Верея в дербито на Стара Загора

С гол на Мартин Камбуров в 61-ата минута Берое победи с 1:0 Верея в дербито на Стара Загора, което се игра на стадион "Трейс арена", и се изкачи на пето място в класирането на Първа лига. Това бе мач номер 1500 за Берое в елита на българския футбол.

Берое започна по-добре срещата и именно футболистите на Александър Томаш създадоха първото опасно положение, но малко не достигна на Мартин Камбуров да засече топката в мрежата след центриране отляво в началото на мача.

Постепенно Верея изравни играта, която до края на първото полувреме се водеше предимно в центъра на терена, а публиката така и не видя някаква по-опасна ситуация след тази на Камбуров.

Второто полувреме започна с по-активна игра на Берое, която бе материализирана с попадение на Мартин Камбуров. След час игра резервата Карачанаков центрира отдясно и таранът вкара след майсторски удар с глава от десетина метра.

Това бе попадение №192 на голмайстора в елита на България. До края Верея се опита да върне поне равенството, но не успя и така Берое записа победа в градското дерби.

ВЕРЕЯ - БЕРОЕ 0:1

0:1 Мартин Камбуров 61

ВЕРЕЯ: 12. Аргилашки, 33. Енчев, 4. Бен Джемиа, 10. Елиаш, 24. Сулеймани, 16. Витанов, 20. Бенгюзов, 8. Балде, 7. Андонов, 26. Керкар, 29. Иса

БЕРОЕ: 12. Перниш, 3. Желев, 4. Като, 6. Иванов, 7. Райнов, 8. Охене, 9. Камбуров, 11. Фиртулеску, 20. Леони, 26. Хаджиев, 77. Еуженио

СЪДИЯ: Стефан Апостолов
СТАДИОН: “Трейс Арена”