OffNews.bg

Аржентински треньор призовава Меси да бъде изгонен

Петкратният носител на "Златната топка" Лионел Меси се представя под очакванията на световното първенство с екипа на Аржентина.

Финалистът от Мондиал 2014 е пред сензационно отпадане още в групите, след като записа равенство с Исландия и загуба от Хърватия. Предстои решителен сблъсък с Нигерия, в който аржентинците може да си осигурят билет за осминафиналите. Играта на Меси обаче предизвика голям брой критики в родината му.

Треньорът Рикардо Карузо Ломбарди смята, че времето му в националния е изтекло и трябва да бъде изгонен. Нещо повече - той подозира Меси в умишлено слаба игра, за да бъде сменен националния селекционер Хорхе Сампаоли.

"Меси "изяде" вече седем треньори. Имам усещането, че Сампаоли е осмият. Според мен играе умишлено слабо, за да предизвика настроения срещу селекционера. На терена изглежда сякаш нищо не го вълнува и играе напук на треньора. Той иска да бъде заобиколен от играчи, които той харесва, а не най-добрите", казва Ломбарди.

Шегаджии вече наричат отбора на Аржентина "Меси и приятели" в потвърждение на думите му.

Ломбарди познава добре Меси, тъй като и той е работил в родния му клуб Ню Уелс Олд Бойс в Аржентина.

Бесен от поведението на Меси е и световният шампион от Мексико 1986 Ектор Енрике.

"Кой по дяволите е Меси, че да не тича по терена? Да не би да играе на нивото на Марадона, че толкова да се пази? Диего беше нашето вдъхновение и лидер през 1986 година. Той тичаше повече от всички, ритаха го, ставаше и продължаваше, не ни позволяваше да униваме. Беше ни пример. Ако сега играех с Меси щях да отида да му кажа "Събуди се, разглезено дете", казва Енрике.