OffNews.bg

Англичани и сърби си спретнаха здрав бой с маси и столове по улиците на Гелзенкирхен (видео)

Крайните фенове на Англия и Сърбия оправдаха очакванията и се сбиха преди мача между двете национални гарнитури от Група "С" на европейското първенство по футбол, което се провежда в Германия.

Сблъсъците са се случили около 15.30 местно време, когато британски хулигани са атакували бар, в който са подгрявали балкански запалянковци. Феновете на "трите лъва" са атакували с всичко възможно - бутилки, чаши, маси, столове, а освен това са обстрелвали сърбите с ракети.

След това обаче съперникът е контраатакувал и е подгонил група англичани на „Арминщрасе“ в Гелзенкирхен, като се споменава за привърженик от Бирмингам, който е пострадал.

В боя са се включили и редица албански фенове, които според някои от местните медии, са инициирали боя между запалянковците.

Сърбия и Англия ще се изправят един срещу друг тази вечер. Срещата на "Фелтинс Арена" в Гелзенкирхен започва в 22:00 часа.

16.06.2024 EURO 2024
Albanians???????? attacking Serbians???????? and some England???????????????????????????? fanshttps://t.co/fArHXsZSnE pic.twitter.com/jKtcFdu9JJ

— Hooligans.cz Official (@hooliganscz1999) June 16, 2024