OffNews.bg

ЛеБрон се разплака на летището като чу за смъртта на Коби (видео)

Отвъд океана предадоха първата реакция на суперзвездата на баскетболния ЛА Лейкърс ЛеБрон Джеймс. Краля остана съкрушен, след като научи за ужасната трагедия с Коби Брайънт и не скри сълзите си на летището.

Само преди ден Джеймс изпревари Коби във вечната ранглиста на най-добрите реализатори в НБА, като вече има 33655 точки на сметката си и излезе на 3-ото място. Брайънт остава с 33644 точки на 4-ата позиция.

Легендата Майкъл Джордан пък изрази "шоковото" си състояние вследствие на трагичната вест.

"Аз съм шокиран от трагичните новини за смъртта на Коби и Джиана. Думите не могат да опишат болката, която аз усещам. Обичах Коби - той беше моят малък брат. Говорихме често и тези разговори ще ми липсват страшно много. Той беше невероятен съперник, един от най-големите в играта с невероятна креативна мощ.

Коби също така бе уникален баща, който обичаше семейството си много и беше горд с изявите на своите дъщерички. Съпругата ми Ивет се присъединява с най-искрени съболезнования към Ванеса, организацията Лейкърс и баскетболните фенове по земята", написа в официално изявление Джордан.

Емблематичният съотборник на Коби в ЛА Лейкърс - Шакил О"Нийл, е съкрушен след новината за смъртта на своя приятел. Двамата играха заедно в "Стейпълс Сентър" от 1996-а до 2004-а година, където Шак и Коби успяха да завоюват две титли (2000 и 2002).

"Няма думи, които да опишат болката, която има в мен след трагедията, свързана с невероятната Джиджи и моят брат - Кобе Брайънт. Обичам ви и винаги ще бъдете в моите сърца.

Винаги ще ми липсвате. Изразявам искрените си съчувствия към цялата фамилия Брайънт и семействата на другите пасажери в хеликоптера", написа О"Нийл в социалните мрежи, прилагайки колаж с кадри на двамата.