OffNews.bg

Треньорът на Паркър: Джошуа беше жив мъртвец, Кличко го върна в мача

Треньорът на световния шампион в тежката категория във версия WBO Джоузеф Паркър от Нова Зеландия - Кевин Бари, остана изненадан от поведението на Владимир Кличко в мача срещу Антъни Джошуа след шестия рунд.

Тогава украинецът прати своя съперник в тежък нокдаун, който сериозно го разклати.

"В седмия и осмия рунд Джошуа се движеше като жив мъртвец по ринга. Мисля, че Кличко изпусна да го довърши в този момент, като го остави да се разхожда по ринга и да се съвземе. Гледахме мача с Паркър.

Казах му, че ако Антъни оцелее след седмия рунд, то ще може да стигне до победата. Джошуа показа голям характер, той е млад боксьор, който тепърва ще се развива. Този бой беше огромна крачка за него", коментира Бари пред новозеландски медии.

Самият Паркър също анализира зрелището на "Уембли".

"Беше невероятно. Гледах и си мислех какво аз бих направил в тази или онази ситуация. Беше вълнуващо да видя как Джошуа се връща в мача и не само защити титлата си, а и добави нови два пояса. Искам да се боксирам с него, но такъв мач се планира трудно.

Джошуа и тимът му трябва сериозно да анализират всички допуснати грешки срещу Кличко, който за своите 41 години изглеждаше фантастично. Мислех, че той ще победи, но не беше неговият ден", каза Паркър.