OffNews.bg

Светият синод призова властите да отменят гей парада

Светият синод на Българската православна църква призова властите да отменят гей парада, насрочен за 22 юни, тъй като „заплашва моралните устои на обществото и застрашава здравето на българската нация“.

"Всяко нарушаване на Божиите заповеди сериозно уязвява душевния мир и хармоничното развитие на човешката личност. Оттам произлизат и всички останали междуличностни, семейни и обществени разстройства и конфликти", заявиха от БПЦ на интернет страницата си.

„Хомосексуалността, бисексуалността и транссексуалността са противоестествено и особено вредно нарушаване на Божията повеля и благословение на брачната любов между мъжа и жената като неотменима основа за нормалното и благодатно съществуване на човешкия род, за трайното благоденствие на обществото и за положителното изграждане на детските личности", обясняват от Светия синод.

Според Синода „всяко противоестествено взаимоотношение между двата пола или между представители на един и същи пол представлява обезценяване на човешката личност и лишаване на човека от възможността да се богоуподобява и спасява".

„Молим Бога да даде начин на покаяние на всички, които се намират под действието на горните заблуди и страсти, да им прости съгрешенията и да ги облече в нетленната дреха на Своята правда!“, пишат в заключение от БПЦ.

Традиционният вече гей парад ще се проведе на 22 юни в София. 

Миналата седмица Митрополит Николай заклейми филмовия гей парад в Пловдив. По думите му показваните филми възхваляват порока и развалят ценностите в семейството.