OffNews.bg

Секретарят по отбраната на президента подаде оставка

Секретарят по отбраната при президента - Васил Маринов, е депозирал оставката си. Това потвърдиха от прессекретариата на президентството за OFFNews.

Като мотиви за оставката си Маринов е посочил „лични причини“.

От прессекретариата са категорични, че оставката няма нищо общо с напускането на началника на кабинета на президента Цветлин Йовчев. В момента Йовчев е в отпуск, но на 10 април обяви, че след като се върне на работа ще подаде оставка.

Свързването на Маринов с оставката на Йовчев е заради общата им работа в ДАНС.

Васил Маринов е дългогодишен служител в Национална служба сигурност (НСС). Бил е Първи секретар в Делегацията на Република България към НАТО. По-късно в Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) е заемал поста директор на Дирекция „Противодействие на корупцията", а после е ръководител на Главна дирекция „Икономическа и финансова сигурност". Преди да се присъедини към екипа на президента Плевнелиев Васил Маринов е отговарял за информационния обмен и взаимодействието с партньорски служби на държави от НАТО и ЕС в Посолството на България в Кралство Белгия.

По непотвърдена информация съветникът по сигурността на президента ген. Стоимен Стоименов също има намерение да се оттегли.

От прессекретариата обаче са категорични, че това не отговаря на истината.