OffNews.bg

Съпругата на Гуцанов имала дял в Petel.bg

Жената на шефа на БСП във Варна Борислав Гуцанов притежава дялове в онлайн медията Petel.bg, известна със скандалните си политически и обществени разкрития.

Това стана ясно, след като в понеделник Сметната палата публикува списъка с лица на висши държавни постове, които са подали несъответстващи данъчни декларации.

Силно впечатление прави присъствието на лидера на БСП във Варна Борислав Гуцанов. Той е „забравил“ да уведоми държавата, че съпругата му е придобила част от „Петел БГ“ ООД.

Сайтът Petel.bg, който е собственост на въпросното дружество, е местна медия, която е известна със скандалните си обществени и политически разследвания и разкрития. Слоганът на сайта е "Варна, събуди се!".

Борислав Гуцанов е бивш председател на Общинския съвет в морската столица и настоящ лидер на БСП-Варна.

На местните избори през 2011 г. той бе и кандидатът за кмет на Варна, издигнат от левицата.

Той е добре познат на варненци, защото на 31 март 2010 г. бе арестуван по подозрение, че е източвал пари от общинското дружество „Градски транспорт“.

Скандалното задържане и престоят му в ареста се помнят от варненци, според които акцията е бил поръчана от настоящия кмет на града Кирил Йорданов. Той водеше дългогодишна битка с Гуцанов за червените привърженици във Варна.

През октомври 2012 г. Гуцанов призова местните симпатизанти на левицата да се обединят, за да сформират „нов вид отечествен фрон за спасението на България“.