OffNews.bg

Кабаиванов: Доган е изчерпан политик на прехода

В събота бяхме свидели на това, че един от изчерпаните лидери на прехода – Ахмед Доган, се оттегли. Време е и други хора да го направят. Защото ако те бяха политически елити с положителен заряд, сега нямаше да говорим за ниски доходи и за хиляди проблеми в държавата. Някои хора трябва да помислят за оттегляне.

Това заяви в понеделник лидерът на СДС Емил Кабаиванов, като визира процесите в дясното политическо пространство.

На Националната конференция на ДПС видяхме насилие, което ние осъдихме още в събота. Освен това видяхме още нещо, което ни притесни – едни ожесточени функционери на ДПС. Осъждаме всяка форма на насилие – това не е начинът да се решават проблеми, коментира Кабаиванов.

Съюзът на демократичните сили, „Обединени земеделци“ (с почетен председател Анастасия Димитрова-Мозер) и Радикалдемократическата партия в България излязоха с обща позиция за провеждането на референдума за ядрена енергетика.

Трите партии призовават своите членове и симпатизанти да не участват в референдума, който „не дава възможност на българския избирател за информиран избор и цели връщането му в Народното събрание, за да продължи корупционната схема“.

Това не е първият референдум в демократичната ни история, а е поредният начин да бъдат подведени, излъгани и използвани българските избиратели, категоричен е лидерът на СДС Емил Кабаиванов.

Допитването е опит да се прехвърли отговорността на хората за това, че политиците не са взели решенията, за които са избрани, обясни Кабаиванов.