OffNews.bg

ДКЕВР не спи, за да намали тока

Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) работи почти денонощно, за да се намери решение за сваляне цената на тока.

Това стана ясно о изявление на шефката на комисията Юлиана Иванова пред журналисти. Работим много усилено. Хората даже не спят. Жените в ДКЕВР не могат да си видят децата.

В петък Иванова заяви, че има възможност цената на тока да бъде свалена още през април. Тя обясни, че през март трябва да бъдат направени кардинални промени на ценообразуването. „Първи март е обаче е следващата седмица, а все още нямаме постигнати резултати. И на мен ми се иска да е първи март, а не април, защото всички плащаме сметки", отбеляза тя, цитирана от Фокус.

Иванова отказа да се ангажира с конкретни цифри и проценти за намаляването на цената на електроенергията. Преди да напусне поста си, премиерът Борисов заяви, че държавата има готовност да свали цената на тока с 8% от май.

Иванова остава начело на ДКЕВР, докато бъде избран нов председател, защото така е предвидено в Закона за енергетиката. Оставката ѝ беше поискана от бившия премиер Бойко Борисов, след първата вълна от протести в страната и след като стана ясно, че фирмата ѝ се занимавала с незаконна продажба на цигари.