OffNews.bg

Ден 21 на живо: Игра на нерви - кой ще се откаже пръв

Поведението на правителството и хилядите в София, които всеки ден излизат на протест срещу него, все повече започва да прилича на игра на нерви.

Тестът за търпението на едните и другите продължава 21-ви ден. Все още нито властта, нито протестиращите са „мигнали“ и всякакви прогнози за близката развръзка на заплетената ситуация се опровергават ден след ден.

По традиция OFFNews ще проследи и днешния протест от неговото начало пред Министерски съвет, до края му, който обикновено е малко преди полунощ на Орлов мост.

Към 20,15 часа имаше срив в системата, но успяхме да възстановим статията и продължаваме с репортажа от центъра на София.

Хронология на събитията (обновяваме постоянно):

23.40 ч. - София - движението по "Орлов мост" е възстановено. Ден 21 на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски завърши без инциденти и в очакване на Ден 22.

23.30 ч. - София - очаква се след няколко минути движението на "Орлов мост" да бъде възстановено. Днешният протест събра по-малко хора в сравнение с последните няколко дни, но пък утре се очаква важно изявление на президента. С огромен интерес ще се очакват неговите политически послания, които може би ще анонсират път за излизане от кризата.

23.00 ч. - София - на "Орлов мост" все още има стотина протестиращи и движението е блокирано. Преди минути завърши футболната среща от турнира Лига Европа между Левски и Иртиш (Каз). Пред 8000 зрители на стадион "Георги Аспарухов" двата отбора завършиха 0:0.  Очаква се голяма част, на път за дома, да се насочат към все още блокираното кръстовище.

22.50 ч. - София - все още има хора на "Орлов мост",  но протестът е към своя край

22.20 ч. - София - на "Орлов мост" има около 2000 души.  Сред плакатите е и един от знаковите за деня - "Зе да ни писва!"

22.15 ч. - София - преминавайки пред парламента, хората палят и оставят свещи до загражденията в памет на полицая, който почина онзи ден. 

22.00 ч. - София - протестът е доста разпокъсан. Шествието се е проточило от  ул. "Раковски", до бул. "Мария Луиза". Много хора се отделят на групи към парковете, околните заведения и домовете си

21.45 ч. - София - първите редици, водени от група облечена в затворнически дрехи, скандира "мафия" и "долу ДПС" пред централата на ДПС

 

 

21.40 ч. - София - шествието пристигна пред сградата на БСП, скандирайки "оставка"

21.30 ч. - София - колоната се води от барабанисти и двама колоездачи, които влачат бирени кутийки за "сватбата" между Станишев и Сидеров. Един от протестиращите дърпа с въже малко черешово топче

21.20 ч. - София - група протестиращи засипа с обиди екипа на bTV, който напусна шествието

21.15 ч. - София - протестиращите са на бул. "Витоша"

21.00 ч. - София - Шествието е пред НДК

20.30 ч. - София -  Орлов мост е блокиран Шествието на бул. ''Цар Освободител"

20.00 ч. - София - шествието е пред парламента

. . .

19.35 ч. - Пловдив - Над 200 души протестират тази вечер в Пловдив. Участниците в шествието отдадоха едноминутна почит на починалия от инфаркт в столицата полицай, който охранявал протестите.

19.30 ч. - София - на едно от дърветата до фонтана пред президентството е закачен надпис "Дървото на срама" - цялото е облепено със снимки на Делян Пеевски, Волен Сидеров, Сергей Станишев, Пламен Орешарски и Лютви Местан. Близо до него духов оркестър свири теми от популярни песни и мелодии.

Брас секцията на протеста

19.20 ч. - София - За втора поредна вечер протестиращите пишат "оставка" върху бели балони, които по-късно ще бъдат пуснати зад загражденията около парламента. Сред хитовите плакати е един, на който пише: "Не сме дошли на разходка - тук сме, за да ви изпратим".

 

 

 

 

 

 

19.10 ч. - София - Атракцията до момента е плакат на който са изобразени Сергей Станишев и Волен Сидеров. Лидерът на БСП е в ролята на жената, а надписът е "последен валс". Хората се редят на опашка, за да се снимат пред него.

 

 

 

19.00 ч. - София - температурата в столицата е 25 градуса, времето е слънчево и тихо. Протестиращите продължават да прииждат пред сградата на Министерски съвет. Движението вече е блокирано.

18:50 ч. - София – хората се събират на площад „Независимост“

 

 

 

 Видео от 21-та протестна вечер в София