OffNews.bg

Дани Каназирева се отрече от Кунева

Областният координатор на “Движение България на гражданите” за Пловдив Дани Каназирева се отрече публично от партията на Меглена Кунева.

Около 1800 членове на "Движение БГ" от Пловдив област и Пловдив град днес оттеглиха доверието си от партията, обяви в неделя Дани Каназирева.

В зала „Принцес” на хотел „Тримонциум” се събраха над 500 души от общинските екипи и членове на партията, които се отрекоха от "Движение БГ".

Ние настоявахме да има регионален принцип при редене на листите, а не туристи и парашутисти. „Движение България на гражданите" се оказа партията на Меглена Кунева и на приближените й, а не на гражданите, обяви Дани Каназирева.

Отцепниците ще гласуват "по свое вътрешно убеждение на изборите".

Не са правени никакви договорки за изборите в подкрепа на една или друга партия, твърди Каназирева.

Д-р Шишков: Няма напрежение

Няма напрежение в Пловдив, заяви пред БГНЕС д-р Димитър Шишков от "Движение България на гражданите" - Пловдив.

Шишков опроверга обявения от Каназирева брой на напусналите.

Общата членска маса на "Движение България за гражданите" в Пловдив е около 300 души, има още около 150 заявления за членство, които се разглеждат, но още не са одобрени. От Нова година до сега по различни причини партията в Пловдив са напуснали само 7-8 души, коментира той.

Според него всичко, което се случва, е само заради реденето на листите.

Явно някои хора не видяха реализация на амбициите, които са вложили в това и нормално реагират по този начин, заяви Шишков.

Националният съвет на партията в началото на следващата седмица ще вземе решение за подреждането на листата, припомни той.