OffNews.bg

Борисов няма да се занимава с Изборния кодекс

„Изборният кодекс е работа на парламента. Ако аз се намеся, утре същите тези хора ще кажат: Борисов, изпълнителната власт се намесва в парламента. Вече им знам игричките и хитринките, затова ние сме пратили най-високите си представители“, бе коментарът на премиера Борисов около сагата по Изборния кодекс в НС.

В кулоарите на парламента днес опозицията обяви, че иска „дебати на най-високо политическо ниво“, с което призова лидерите на партия ГЕРБ да се включат в обсъжданията.

„Нито аз съм депутат, нито Цветанов е депутат, за да участваме в консултации. Има си шефове на групи – Краси Велчев, Искра Фидосова, Цецка Цачева“, обясни от Брюксел премиерът Борисов.

„Те, освен да бойкотират, друго какво да правят. С много сериозни неща се занимаваме в Европа, за да се занимавам с дребните игрички на Станишев и Доган. Доган от три години и половина не е бил в парламента, така че какво бойкотира? Работно си място, на което не е сядал?“, попита риторично министър-председателят.

Според Борисов БСП и ДПС трябва да се извинят на ГЕРБ, защото обвиненията им са неоснователни.

"Така, както аз пратих Дянков да се извини, когато обиди депутатите, така и опозицията да бъде така любезна да се извини", призова премиерът.