OffNews.bg

Военен почина, след като бе прегледан от студент в Спешното

Зам.-командирът по техническата част на бригадното командване на Военно формирование 26 400-Благоевград подп. Пламен Пацов е починал в събота, след като му е прилошало и е бил прегледан от студент по медицина в Спешното отделение в болницата в Благоевград. 

44-годишният военнослужещ посетил Спешно приемно отделение на благоевградската болница. В Спешното отделение го придружил негов познат, студент по медицина, който преди време е бил на стаж в болницата.

Дежурните лекари били заети с други три случая. Без да поиска позволение, студентът по медицина направил електрокардиограма на Пацов, прегледал резултата и го отвел, без да се консултира с лекарите, обясниха за OFFNews от Спешното отделение в благоевградската болница. 

Малко преди 17:00 часа обаче на Пацов отново му станало зле и въпреки усилията на медиците от Център за спешна медицинска помощ - Благоевград той е издъхнал, пише pirinsko.com.

Сайтът пише още, че кварталът, в който е живеел командирът, в благоевградския кв. Еленово, е бил препълнен с полиция, служители на ДАНС и криминалисти от Областна дирекция на МВР-Благоевград. На място е бил и командирът на на Военно формирование 26 400-Благоевград подп. Иван Иванов.

След извършената аутопсия е станало ясно, че подп. Пацов е починал от белодробна емболия.