OffNews.bg

Трима пострадаха при взрив в цех на ВМЗ „Сопот“

Трима души са пострадали при взрив на боеприпас в изнесен цех на "ВМЗ Сопот" в село Иганово, съобщиха за OFFNews от МВР.

Един от пострадалите работници е с опасност за живота. И тримата пострадали са откарани в болница - двама са в Карлово, а третият е откаран в Пловдив.

Инцидентът е станал в 10.40 часа днес. По първоначална информация става въпрос за производствен инцидент, при който на поточната линия се е взривил снаряд. Уточняват се причините за инцидента и това дали той е предизвикан от небрежност и неспазване на марките за сигурност в производствения процес.

От Спешното приемно отделение на Университетска болница „Свети Георги” по-късно съобщиха, че 54-годишният мъж е без опасност за живота. Мъжът е с разкъсвания и контузии в лявата част на шията, както и разкъсвания на два от пръстите на дясната ръка. Има драскотини на дясната буза и наранявания на дясното око и левия клепач. Предстои да му бъде направен скенер на гръдната и коремна области, за да се установи дали няма вътрешни наранявания.