OffNews.bg

ТИР уби полицай на "Тракия", удари спряла патрулка

Полицай загина при катастрофа на магистрала "Тракия", ТИР с турска регистрация е ударил полицейски автомобил край Пловдив, съобщават от пресцентъра на МВР. 

Колата на униформения не се е движела, той е бил на работа в момента на удара, като по това време полицаят е гледал друг случай на ПТП на 114 км на магистралата. 

Катастрофата затвори магистралата в посока Бургас повече от два часа. Движението бе ограничено и бе създаден обходен маршрут през пътен възел "Цалапица", информира АПИ. Движението вече се осъществява нормално. 

Загиналият е 41-годишният пловдивски полицай Николай Треновски, съобщи за "24 часа" шефът на областната дирекция на МВР старши комисар Христо Разсолков. Той уточни, че по случая е назначена автотехническа експертиза, която да установи как точно е станала трагедията. В момента камионът е в КАТ - Пловдив, а водачът му е задържан за 24 часа.

Все още не е готова кръвната му проба за алкохол. Както вече стана ясно инцидентът е станал около 4 часа в района на 114-ти км на магистрала Тракия в посока Бургас, малко след село Целапица.

Треновски и негов колега са били там по сигнал за катастрофа между два автомобила. Те паркирали патрулката в аварийната лента и започнали да обработват произшествието. Треновски е бил на пътното платно, когато го е връхлетял турският тир. Издъхнал е на място. Другият му колега не е пострадал, но е в шок, тъй като Треновски е загинал пред очите му.

Потресени от случилото се са и служителите от "магистрална полиция", където загиналият полицай е работил от години.