OffNews.bg

Шестима души са задържани за смъртта на млада жена на пътя между гърменски села

Шестима души са задържани във връзка със смъртта на млада жена на пътя между гърменските села Дъбница и Хвостяне, съобщи на брифинг говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград Георги Мадолев.

Инцидентът е станал около 20.00 часа вчера /29 януари/. Самоличността на жената е установена, касае се за млада жена от село Гърмен, родена през 2004 година, посочи Мадолев. До момента разследващите са установили, че жената е пътувала в автомобил с още два лица, но е прегазена от друг автомобил. Води се разследване, за да се установят причините, поради които момичето е напуснало единия автомобил, както и причините, поради които се е намирала на пътното платно, посочи говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград.

До момента не е известно в кой момент е настъпила смъртта на жената, извършва се аутопсия, която ще даде допълнителна яснота, обобщи Георги Мадолев. Изясняват се всички версии, след извършване на съответните действия по разследването и изготвяне на експертизи ще има повече информация за инцидента, както и дали жената е била жива, когато е прегазена от автомобил, допълни говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград.

До момента е известно, че двамата спътници на загиналата жена са нейни познати и не е известна връзка между тях и четиримата мъже от втория автомобил. По данни на прокуратурата, водачът, който е управлявал автомобила, с който е прегазена младата жена, е шофирал след употреба на наркотични вещества. Инцидентът е станал на прав участък, все още се установява с каква скорост се е движила колата.

Сигналът за инцидента е подаден от трето, странично за двете компании, лице, посочи прокурор Мадолев.