OffNews.bg

Протест блокира ''Капитан Андреево'' за час, не пускат коли от Турция (обновена)

Протестиращи блокираха движението на "Капитан Андреево", предаде БНР.

Демонстрантите носят плакати "Не на изборния туризъм". Движението от граничния пункт с Турция на влизане в България е затворено.

Около 50 души блокираха движението по пътя на влизащите автомобили от Турция. Те са представлявани от Веселин Милчев, който е заявил, че е организатор на протеста и по думите му не е свързан с нито една политическа партия.

Демонстрантите няма да позволят преминаването на нито едно превозно средство и на хората, които са в тях, идващи от южната ни съседка, тъй като биха могли да гласуват за президент у нас.  

На място има засилено полицейско присъствие.

Полицията и от протестиращите формират групи, които да водят преговори за евентуалното пропускане на превозните средства, които возят болни хора, малки деца или ППС, които превозват бързо развалящи се стоки. 

Час по-късно, около 10:15 ч., движението беше възстановено. 

Изборният ден в турския град Чорлу започна при слаб интерес. Два часа и половина след началото на изборния ден местно време пред секциите имаше по едни-двама избиратели. По същото време миналата неделя на вота „2 в 1“ пред стаите за гласуване вече имаше опашки, съобщи бТВ.