OffNews.bg

Полицай простреля 19-годишен в Плевен, МВР мълча до съобщението на прокуратурата

В Районната прокуратура в Плевен е образувано досъдебно производство за причинена телесна повреда на 19-годишен младеж, който е бил прострелян от полицай, съобщиха от Окръжната прокуратура в града пред БТА. 

Случаят е от миналата нощ. 

При огледа са намерени и иззети две гилзи, огнестрелното оръжие, както и обтривки на ръцете на полицейския служител. Разпитани са няколко свидетели, изискани са и записи от камери за видеонаблюдение в района.

По делото предстоят да се назначат множество експертизи – балистична, съдебно-медицинска, видео техническа и други.

Пострадалият младеж е настанен в болница. Той е претърпял операция, към момента е в стабилно състояние и няма опасност за живота му.

Каква е нанесената му телесна повреда ще се установи със съдебно-медицинска експертиза. Инцидентът е станал в района на бул. "Христо Ботев" в близост до Медицинския университет.

В информационния бюлетин на Областната дирекция на МВР няма информация за инцидента. Час след изявлението на прокуратурата обаче от полицията съобщиха за "инцидент в Плевен".

Оттам обясняват, че около 2:30 часа на булевард "Георги Кочев" полицаи дали знак за спиране на лек автомобил. Когато тръгнали към колата за проверка, шофьорът потеглил с висока скорост. Тогава служител на МВР произвел изстрели, в резултат от което един от пътниците на задната седалка е ранен.

Шофьорът на лекия автомобил потърсил медицинска помощ и пострадалият е настанен за лечение в болница. Образувани са вътрешна проверка и следствено дело. Служителят, произвел изстрелите, временно е отстранен от длъжност.