OffNews.bg

Полицаи бият момиче при проверка на улицата (видео)

Шокиращи кадри на полицейска бруталност бяха разпространени от предаването "Господари на ефира". Зрител на предаването изпрати запис, на който се вижда как група полицаи бият момче и момиче при проверка на улицата. 

Качеството на видеото не е добро и не се чува ясно какво си говорят униформените и спрените на улицата младежи. Първоначално разговорът между тях е спокоен. Докато тече разговор между единия от полицаите и момчето, униформеният му удря шамар. След това разговорът се изостря.  

Единият полицай нарича момичето, което е във видимо нетрезво състояние, "пръдла". В отговор получава: "К'во "пръдло", бе? Кой пърди? А удари ме сега и мене, така както и него."

Чуват се и други откъслечни фрази, една от които е на момичето: "Я не ми викай на мен fuck off, бе". По-късно единият от полицаите казва: "Хайде стига, стига. Ще те наритам". 

Младежът и момичето искат да си тръгнат. Полицаите не получават отговор на това къде живеят двамата. Малко по-късно се вижда как няколко от униформените повалят момичето на земята, а един от полицаите я рита. След като я изправят от земята, двама полицаи опитват да сложат белезници. Момичето се съпротивлява и крещи, при което получава още няколко ритника. Докато това се случва, приятелят ѝ крещи: "Оставете я, бе!"

Вещите на задържаната се разпиляват на земята, а малко по-късно тя е качена в патрулката. Докато полицаите вкарват момичето в колата, момчето получава още един удар от униформен. Докато е в патрулката, задържаната продължава да буйства. Приятелят ѝ я приканва: "Хайде, престани, бе, момиче бе!"

Инцидентът се разиграва на ул. "13 март" в центъра на София около 2.00 часа след полунощ.