OffNews.bg

Питбул уби малко куче, разхождано от дете в центъра на Свети Влас

Питбул нападна и уби померан в центъра на Свети Влас, докато малкото кученце е разхождано от 4-годишно момиченце, предаде Нова ТВ. 

Случаят е от сряда вечерта, когато семейство се разхождало на площада пред кметството. Питбулът е бил без намордник.

"Бяхме на разходка с жена ми, дъщеря ми и кучето ни. Седяхме на пейка със съпругата ми, а детето разхождаше кучето. Изведнъж чух пищене и видях как питбул е захапал домашния ни любимец. Бутнах дъщеря ми встрани и започнах да удрям питбула", разказа Кирил Добаров, собственик на убитото животно

По думите му минувач подал нож, който Добаров дал на собственика на питбула. "Мисля, че го намушка и се опита да му отвори устата", каза собственикът на померана. 

Стана ясно, че питбулът е бил воден от двама души - мъж и жената. Жената поверила животното на мъжа, който трябвало да го обучи, защото било агресивно. 

"Мъжът се свърза с мен, извини ми се, но това куче изобщо не е трябвало да е на тази площадка. Каза, че дори не е искал да го обучава, защото е много агресивно", каза още Добаров.

По време на инцидента е имало много деца.

Секретарят на кметството в Свети Влас Катя Крумова обясни, че според закона стопанинът го грози глоба до 2000 лв. Еколози ще решат дали кучето да бъде отведено в кучкарник.