OffNews.bg

Нов пожар в оръжеен склад на Емилиян Гебрев

Пожар и тътени от експлозия в складовете на оръжейния търговец Емилиян Гебрев събуди хората в района на Карнобат тази нощ. Ситуацията е овладяна, за щастие няма пострадали.

Собственикът на склада Емилиян Гебрев заяви пред bTV, че не може да каже дали има връзка между взривовете преди година и сега.

Инцидентът е станал малко след 1:00 часа тази сутрин. За него потвърдиха и от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Гебрев е 100% сигурен, че руски агенти стоят зад взрива на оръжейния му склад

Площите са разположени в общо четири бивши военни хранилища. В края на юли миналата година взрив отново бе регистриран в едно от халетата, разположени в местността “Чобан дере”. Тогава Гебрев обяви, че най-вероятно става въпрос за умишлен палеж.

Някои хора от Карнобат дори и не са разбрали за експлозията вчера. Други, които живеят в наблизо, твърдят, че са чули изключително силен тътен. Описват го като експлозия.

Предстои сформирането на група от специалисти по боеприпаси, пожаротехнически експерти и разследващи полицаи, които да направят оглед на място след изтичането на 72 часа, в които обектът ще остане запечатан. Все още не е ясен размерът на нанесените щети от последвалия след взривовете пожар.

Разследването все още продължава.