OffNews.bg

Най-критична е обстановката при Елхово

Най-усложнена остава обстановката при Елхово. Докато на повечето места в страната нивото на реките започва леко да спада, при Елхово е достигнато критичното ниво.

Това съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева на съвместна пресконференция в Гълъбово с министрите на транспорта и вътрешните работи - Ивайло Московски и Веселин Вучков.

При Елхово вече има залети ниски площи по поречието на реката, информира министър Василева.

Очаква се нивото още да се покачва, но хората са уведомени, мобилизирана е местната власт, и всички институции, имащи отношение към ситуацията, работят в пълна координация, каза още Василева.

Продължава контролираното изпускане на язовирите и за момента няма проблем с хидротехническото състояние на съоръженията.

По-рано през деня министър Василева е инспектирала язовир "Зорница" на територията на община Средец.

Продължава да работи и оперативното звено на Министерството на околната среда и водите.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски информира, че аварийните екипи на НК "Железопътна инфраструктура" и ДП "Транспортно строителство и възстановяване" работят по отстраняване на падналата скална маса върху железния път.

В района на Симеоновград се изчаква водата да се оттече, за да се отчетат реалните щети по железопътната инфраструктура и да започнат действия по възстановяване на нормалното движение на влаковете.