OffNews.bg

На връщане от Слънчев бряг: Поляци пребиха служител на бензиностанция

Служител на бензиностанция в град Цар Калоян е бил пребит от двама полски граждани, като те са задържани за 72 часа, съобщават от прокуратурата, цитирани от "Фoкус".

Около 12.00 часа в неделя автобус, движещ се в посока Румъния, в който са пътували полски граждани, прибиращи се от Слънчев бряг, е спрял на бензиностанция в град Цар Калоян. Докато е зареждал, е възникнал конфликт между двама от полските граждани и едно от момчетата, което е работило на бензиностанцията.

Работникът е бил провокиран от поведението на един от поляците, който взел детско колело и започнал да го кара.

След възникването на конфликта полските граждани, на около 20-годишна възраст, са нанесли множество удари по главата и по тялото на служителя в бензиностанцията.

Нашенецът е със счупен нос и с контузни рани по тялото и главата.

Районната прокуратура в Разград е разпоредила незабавно да бъде започнато досъдебно производство. В момента се разпитват свидетели. Двамата полски граждани са задържани с обвинения в хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост и за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Те ще бъдат задържани за 72 часа, след което прокуратурата ще поиска постоянното им задържане от съда.