OffNews.bg

Джип влезе в морето на Болата

Джип влезе не само на пясъка, а и в морето на каварненския залив Болата край село Българево вчера посред бял ден. Причината за този странен инцидент е, че мъжът, управлявал джипа, е ловил риба, но когато е искал да издърпа лодката си, тя го е повлякла навътре.

"Често се случва рибари да слизат с колите си на плаж Болата и да ловят риба", обясни пред OFFNews кметът на село Българево Георги Георгиев, до което се намира плажът.

За лош късмет обаче джипът бил паркирал на най-мекото място на плажа и когато е тръгнал да издърпва колесаря, колата е хлътнала и влязла в морето.

На плажа в този момент е имало доста хора, които гледали странно на случващото се. След като друга кола се е опитала да извади джипа от водата и не е успяла, местните са намерили трактор, с чиято помощ е изкаран заседналият в морето джип. 

"Това се случва всеки сезон, тъй като в морето има много риба", каза още кметът на Българево. Той добави, че всеки влиза в ивицата на Болата безконтролно, откъдето си иска.

В разгара на лятото покрай плажа Болата имаше скандали. След като екоминистерството го загради с ограждения за коли, местните от село Българево се вдигнаха на бунт и го освободиха.

Практика е обаче на Болата хората да плажуват с колите си. Заливът е част от защитена зона "Комплекс Калиакра" по НАТУРА 2000.