OffNews.bg

13-годишно момче е сред загиналите в катастрофата край Своге

13 от 16-те загинали при вчерашната автобусна катастрофата край Своге са жители на Световрачане. Сред тях е и 13-годишно момче, съобщи кметът на селото Светла Николова, цитирана от БНР. 

Николова обясни, че близките на загиналите са вече уведомени. 

"Голяма част от тях имат информация още от снощи. 11 са от Световрачене. Още двама починали, които са с неизяснена самоличност. Не са били в тях документите. Предполагам, че и те са от тук", посочи тя.

При тежката катастрофа бяха ранени 26 души. 

Четирима от настанените в "Пирогов" са в тежко състояние. На част от тях бяха направени операции, на други предстои да бъдат направени днес. 

Остава стабилно състоянието на 62-годишната жена, транспортирана във ВМА. Пациентката е контактна и адекватна, съобщават от болницата. В тежко, но стабилизирано състояние е и 30-годишният пациент, също настанен в реанимацията на болницата. Направени са му стабилизиращи операции, предстоят нови оперативни интервенции, обясни началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски.

В болница "Св. Анна" са приети шестима ранени. Петима от тях са настанени в реанимация в по-тежко състояние, а една жена е настанена в хирургия. Всички са със съчетани травми. Две от жените са оперирани. При още двама също ще бъдат извършени оперативни интервенции след стабилизиране на състоянието им, вероятно две травматологични от ортопедите и една от коремни хирурзи. Вече са направени две такива. Имаме всичко необходимо и като техника, и като хора, и като кръв, и като медикаменти, коментира директорът на болницата д-р Славчо Близнаков.

Шофьорът на автобуса е настанен в болница "Царица Йоанна" - ИСУЛ. Той е без опасност за живота.