OffNews.bg

Делата на загиналата на АМ Тракия съдия Емилия Петкова тръгват отначало

По делата, водени от загиналата на автомагистрала "Тракия" съдия Емилия Петкова, ще бъдат определени нови докладчици. Те ще бъдат избрани на случаен принцип съгласно Вътрешните правила за случайно електронно разпределение на делата в Апелативния специализиран наказателен съд.

Това отговориха на запитване на OFFNews от АСНС.

Емилия Петкова е била докладчик по 5 дела, но сред тях няма такива, които са от засилен обществен интерес.

Делата с даден ход на съдебното следствие ще започнат отначало, както е според разпоредбата на чл.258 от НПК, който засяга неизменността на съдебния състав.

Апелативният специализиран наказателен съд не е бил уведомен за мотивите, с които Върховната касационна прокуратура пое надзора по делото за катастрофата на съдия Емилия Петкова, обясниха от АСНС. Съдът не е информиран и за хода на досъдебното производство. 

На въпрос дами има данни съдия Петкова да е била заплашвана от АСНС отговориха: "Не са ни известни данни за отправяни заплахи към съдия Петкова".

Нейното място в АСНС ще бъде запълнено след обявяване на конкурс по реда на Закона за съдебната власт и наредбата за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители на съдебната власт, допълват от АСНС.