Съдия от спецсъда е загинала на 'Тракия', след като джип удари колата ù

Три дни след катастрофата самоличността ù още не е официално установена. Тялото е изгоряло до неузнаваемост, чака се ДНК експертиза, обявиха от МВР

OFFNews 01 февруари 2022 в 07:41 8618 2

Съдия Емилия Петкова от Апелативния специализиран наказателен съд е загинала при тежката катастрофа на магистрала „Тракия” в събота.

На 29 януари говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов обясни, че джип е блъснал лека кола отзад, в резултат на което шофьорката е загинала на място. Двата автомобила са избухнали в пламъци, 36-годишният шофьор на джипа е откаран в болница. Самоличността на починалата не бе установена, тъй като автомобилът ù изгоря напълно. Заради катастрофата движението на магистрала "Тракия" в посока София бе спряно за часове. 

Самоличността на загиналата Емилия Петкова са потвърдили за Нова тв от Апелативния спецсъд. Колегите ù са изискали информация от МВР, след като съдията не се явила за две заседания. 

ДНК експертизата още не е готова, но от данните за колата полицаите направили извод, че вероятно става дума за нея.

Съдия Петкова гледаше едни от най-шумните дела през последните години. Сред тях са делото "Октопод", процесът срещу бившата съдийка Румяна Ченалова, както и делото срещу Емил Милев, по прякор Крокодила, припомня Нова тв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови