ВКП поема катастрофата със загиналата съдийка, запалени треви довели до инцидента

OFFNews 01 февруари 2022 в 13:33 7508 0

Делото за катастрофата на автомагистрала "Тракия", при която загина съдия Емилия Петкова от Апелативния специализиран наказателен съд, ще бъде взето под специален надзор от Върховната касационна прокуратура по разпореждане на Иван Гешев, съобщиха от държавното обвинение.

Разследването на случая е възложено на екип от следователи от Националната следствена служба.

Случаят е от 29 януари 2022 г., когато е бил подаден сигнал на тел. 112 за пътнотранспортно произшествие на аутобана в района на Пазарджик. До момента е установено, че „Тойота Ярис“, управляван от жена, се е движел с ниска скорост в лявата изпреварваща лента за движение. Колата е пътувала към София.

Автомагистралата е била задимена поради запалени сухи треви в отсечка до крайпътен отводнителен канал. Заради задимяването жената е намалила скоростта, при което е последвал удар от движещия се зад нея „Рейндж Роувър“. При сблъсъка лекият автомобил се е запалил и водачката е загинала на място.

Шофьорът на „Рейндж Роувър“-а е бил откаран за преглед в болницата и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Пробите му за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик екип от следователи от НСлС провежда активни действия по разследването - извършват се разпити на свидетели, назначени са множество други експертизи. Предстои да бъде назначена ДНК-експертиза, която да потвърди окончателното самоличността на загиналата, посочват от прокуратурата.

От АСНС вече изпратиха съболезнователна телеграма заради кончината на колегата си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!